Design din helt egen t-shirt!

Mange af os går rundt med en lille designer gemt i maven. Ham eller hende kan du nu slippe løs ved at designe din helt egen t-shirt med print!

Det er ikke en decideret ny service, der er blevet tilgængelig, men mange er måske slet ikke klar over, hvor let det kan være at trykke sin egen t-shirt. Det kræver nemlig ikke meget mere end en billedfil og internetadgang.

Tryk til private og virksomheder

T-shirt design kan være relevant for både private og virksomheder. Bestillingsmetoden er den samme, men der kan være lidt forskel i brugen

For virksomheder

For virksomheder handler det ofte om at bestille t-shirts med tryk for at vise samlet front. Det kan være til personalearrangementer, events, messer, sponsorater, sportsdage, uddannelsesbesøg rundt i landet eller meget mere.

For virksomheden handler det naturligvis om at bestille t-shirts, der har virksomheden som tydelig afsender. Derfor er logoet naturligvis en vigtig del af designet – eller et slogan, såfremt virksomheden har en størrelse, hvor folk kan identificere dem ud fra det alene.

Uanset formål, er vellykket tryk på tekstiler en god måde at skabe et positivt indtryk på. Desuden er der en slags auto-kommunikation i bestillingen. For selvom det kan virke som om, man præsenterer sig udadtil, skaber en sådan ”uniform” sammenhold og minder de ansatte om de værdiforhold, de arbejder under.

For private

For privatpersoner er t-shirt design en helt anden disciplin end for virksomheder. Virksomheden skal naturligvis fremstå professionelt og følger typisk nogle faste rammer for præsentationen. Private er derimod ikke bundet til andet end deres egen fantasi. Og den kan strække sig langt!

Man kan nemlig selv bruge billedredigeringsprogrammer og designe en fantasifuld fil med ord og billeder, der kan trykkes på t-shirten. Det kan være alt fra citater eller deciderede passager af tekst fra favorit sange eller bøger m.m. Ligeledes kan billeder være fra ikoniske filmscener, dit yndlingsband eller måske dit eget dekonstruktivistiske værk fra computeren.

En populært valg er at give t-shirts med tryk som gave. Det er en personlig gave, der kan designes, så den vækker oprigtig begejstring hos modtageren. Det er naturligvis bare vigtigt at være opmærksom på, at t-shirten ikke sådan lige kan sendes retur og blive byttet til en større størrelse f.eks. Derfor skal gaven bestilles i den korrekte størrelse og med en form for vished om, at den ikke skal byttes. En t-shirt, der rummer et billede af familien, eller på anden vis er personliggjort, vil dog sjældent gøre andet end at falde i god smag.

Også for skoler

En sidste kategori, der kan have glæde af t-shirt bestilling, er skoler. F.eks. er der tradition for, at efterskoler får lavet deres egne hoodies til de enkelte årgange, der vil stå som et evigt minde om tiden på skolen.

Derudover er det normalt at se eks. gymnasieklasser med tøj med print, der er lavet specielt til studieture eller lignende.

I princippet er bestilling af t-shirts med tryk for alle, der skal bruge en personlig t-shirt til et særligt formål. Det er som nævnt kun fantasien, der sætter grænser.