5 grunde til, at du som iværksætter skal hyre en bogholder

Bogholderi er en disciplin, som de færreste iværksættere virkeligt brænder for. Det at stå med regnskaberne er mere et nødvendigt onde for rigtigt mange selvstændige.

Men sådan behøver det ikke at være! I dag bliver mulighederne for at hyre en bogholder udefra bedre og bedre. Det betyder altså, at der kan komme nye boller på suppen i din virksomhed. Men hvad er det helt præcist, som du får ud af at hyre en bogholder? Du kan finde 5 fordele lige nedenfor.

Frigør din egen tid

Lad os nu være ærlige – de færreste synes, at regnskaber og fakturaer er den fede del af at være en iværksætter. Derfor giver det altså enormt god mening at udskifte dette arbejde med noget sjovere.

Uanset om du helst vil ud at møde nye potentielle kunder eller sidde og skabe strategier med et team, så kan du bruge din tid på dette. Med en bogholder i baglommen, så kan de tage sig af al den tunge økonomi, mens du kan lave det, som du brænder for.

Ikke flere satser, fradrag og tillæg

Selvom Danmark ikke er det land, hvori det er sværest at være iværksætter, så er der mange økonomiske aspekter, som kan være svære at finde rundt i. For hvornår skal du trække hvad fra, og hvordan er det nu lige, hvis du handler internationalt, hvilket jo sker mere og mere i den digitale tidsalder?

Jamen med en bogholder, så kender de til disse ting. En god bogholder vil nemlig let kunne finde ud af, hvor der skal trækkes fra, hvor der skal kontaktes bestemte instanser og andet. Kort sagt, så skal du ikke hive håret ud over de mange regler længere.

Når det er svært at finde rundt i virksomhedens præstation

Økonomi er ofte en flydende størrelse, og det er ikke altid lige let at finde rundt i. Det kan især være tilfældet med alle de mange tal og udregninger, som eksisterer indenfor enhver virksomhed.

Så hvorfor ikke få hjælp igennem bogføringen?

Enhver bogholder vil have evnen til at guide dig hen til at forstå, hvordan det går med din virksomhed. Du kan få de nøgletal, der rent faktisk er med til at vise, hvor godt det går. Det gør også dit liv lettere, når du skal til at videreudvikle virksomheden ud fra præstationen!

Gør det mere digitalt

I dag går det simpelthen, hvis man ikke er med på den digitale bølge. Har du et automatisk fakturasystem, som selv indtaster og udregner de vigtigste tal? Hvad med en funktion til at scanne bilag, så dig og dine medarbejdere ikke længere skal stå og rode med kvitteringerne?

En god bogholder vil netop have styr på dette. For uanset, hvad det er du står med, så er der med garanti en digital løsning. Mange bogholdere vil også have erfaring med at integrere systemet i forskellige kontekster, og derfor bliver det lettere at implementere i virksomheden, end hvis du stod med det alene.

Få dig en partner til sparring

Nogle gange, så kan man som iværksætter godt stå lidt alene med økonomien. Det er økonomien og finanserne, som driver mange af de vigtigste beslutninger, og derfor vil man tit gerne have en sparringspartner med.

Til dette formål kan en bogholder være lige det, som du har brug for. For bogholderen har et intimt kendskab til regnskaberne, men kommer samtidig også med en økonomisk faglig ekspertise, som få kan bryste sig med. Derfor er det altså en fantastisk mulighed for at få et nyt sæt øjne på virksomhedens finanser. Og hvem ved, måske kan du faktisk lære noget!