Beskyt træværket med heldækkende træbeskyttelse

Det er langt fra majoriteten af danskerne der foretrækker det danske klima. Det danske vejr består af regn, blæst og sjældent skyfrit, varmt vejr. Det er dog ikke kun den danske befolkning, der ikke er specielt glade for det danske vejr. Vejret er også særlig hårdt over for danskernes træværk, men nogle træværk er dog mere udsat end andre. Derfor er der en masse overvejelser at gøre sig, inden man forsøger at sikre sit træværk imod at det mister elasticitet, og imod alger. Når man køber sit træ skal man derfor undersøge tætheden og det naturlige indhold af olier i selve træet. Hvis træet har en høj tæthed og et højt indhold af olier er det bedre rustet imod det danske klima.

 

Når det gælder nyt træværk er det en god idé at sikre det så hurtigt som muligt. Det er på mange måder det samme som at rustbeskytte sin bil, jo før man sikrer undervognen, jo lavere er sandsynligheden for at rusten bider sig fast. En af de bedste måder at beskytte sit træværk er med heldækkende træbeskyttelse.

De forskellige typer af træbeskyttelse

Heldækkende træbeskyttelse er en af de tre former for træbeskyttelse man typisk benytter sig af. De andre former for træbeskyttelse er hhv. laserende og transparent træbeskyttelse og halvdækkende træbeskyttelse. Laserende og transparent farver træet, men man kan stadig se åretegninger igennem beskyttelsen. Halvdækkende dækker træet yderligere, og træet bliver pålagt en god tyk overflade som beskytter mere end den transparente. Af de tre former er heldækkende træbeskyttelse den bedste løsning såfremt man ønsker en løsning der dækker hundrede procent og holder i mange år. Heldækkende træbeskyttelse dækker hele træets overflade, men slører ikke selve strukturen af træet. Når man har valgt en grad af træbeskyttelse kan man endvidere vælge et olie- eller vandbaseret produkt. Det olie-baserede er godt til medtaget træværk der har brug for lidt ekstra beskyttelse, imens det vandbaserede er udmærket til helt nyt træværk.

 

Inden man går i gang med at påføre træbeskyttelsen er det vigtigt at fjerne alger ved at sprøjte træværket med algemiddel, som skal sidde i 4 – 5 dage, så man slår algerne ihjel. Desuden skal træet også være fjernet for malingsrester og lignende samt have en lav fugtighed på under 18%.

Yderligere overvejelser at gøre sig

Når man har valgt den rigtige form for træbeskyttelse til sit træ, skal man desuden overveje om man vil benytte sig af pensel, malerrulle eller sprøjtepistol. Skal man male en stor overflade med mange små kroge, hvor en pensel har svært ved at nå ind, kan det være en god idé at benytte sig af en sprøjtepistol. Såfremt dette ikke er tilfældet kan en pensel eller rulle typisk klare opgaven. Hos Maler Maling kan man utallige produkter til heldækkende træbeskyttelse, samt en masse gode tips og tricks inden man begynder at sikre sit træværk imod det danske klima, så det kan opretholde sit flotte udseende mange år ud i fremtiden.