Brugte biler hos en lokal bilforhandler er i høj kurs

Det er langt de færreste forbrugere, der har råd til at investere i en helt ny bil, fremstillet på bestilling fra fabrikken, derfor ses et stigende antal af brugte biler på de danske veje, der enten købes privat eller af en bilforhandler. En bilforhandler går op i sikkerheden, derfor er det mere risikofrit at købe brugte biler dér, da man som forbruger kan føle sig tryg omkring bilens tilstand og køre derfra med god samvittighed. Der er mange fordele ved at købe brugte biler hos en bilforhandler, da man udover trygheden ved at bilen fungerer som den skal også får en forbrugsgaranti, der dækker som hvis man købte en ny bil. Derudover kan man mange steder også lave en aftale om at de næste tjek og eftersyn er med i aftalen, eller at man kan få disse til en billigere pris.

Fordelen ved brugte biler fra en bilforhandler

Nogle af de største frygtscenarier ved at skulle købe brugte biler, er naturligvis at disse ikke lever op til de lovmæssige krav, går i stykker forholdsvist hurtigt, eller at man sidenhen finder rust i undervognen eller på andre måder ting, der skal repareres og som vil koste en formue. Ved at købe brugte biler hos en bilforhandler kan man let undgå disse scenarier, da de brugte biler vil være efterset og repareret inden de sættes til salg. Handler man brugte biler privat har man ingen sikkerhed, da man som privat ikke er underlagt nogen lovgivning når det kommer til salg af biler, og skriver man som køber under på en købskontrakt på at bilen er ’købt som beset’, kan man i princippet ende med at købe katten i sækken, da især ting som rust eller motorproblemer måske ikke er synlige ved inspektionen.

Gode råd er ikke dyre når man køber brugte biler hos en bilforhandler

Overalt i landet findes efterhånden mange forskellige bilforhandlere, der mere eller mindre har specialiseret sig i salg af brugte biler af bestemte mærker. Ofte ser man at en bilforhandler af brugte biler holder sig til bestemte producenter, såsom f.eks. japanske bilmærker, tyske fabrikanter osv. Dette gør at man som forbruger kan få stillet sin nysgerrighed eller blot få de rette informationer når man er ude og kigge efter nye brugte biler, da ens bilforhandler vil have et særligt kendskab til de forskellige mærker og modeller. Det er vigtigt at søge råd og vejledning når man køber en ny bil, da ting som ens behov, temperament og familiestørrelse spiller en rolle når der skal vælges nyt køretøj. Man er f.eks. ikke interesseret i en benzinsluger, hvis man kører mange kilometer om dagen i forbindelse med sit studie eller arbejde.