Er pulverlakering den rette løsning? Bliv klogere her

Der findes flere forskellige lakeringsmetoder, og det kan være svært at finde ud af, hvad du selv bør bruge til din opgave. Svaret er, at det er forskelligt fra opgave til opgave og ikke mindst materiale til materiale, hvad der fungerer bedst. Dog egner pulverlakering sig rigtig godt til eksempelvis industri – f.eks. aluminium og stål. Pulverlakering kan både bruges indendørs og udendørs, og du kan derfor bruge pulverlakering til rigtig mange ting.

Fordelene ved pulverlakering

Der er flere fordele ved at bruge pulverlakering, men fælles for de fleste er, at det enormt slidstærkt. Her får du et par eksempler:

  • Kan modstå og tåle høj slitage/slag
  • Kan stå imod olie, benzin osv.
  • Miljøvenligt
  • Giver en flot og jævn overflade
  • Kan tåle alt slags vejr
  • Indeholder færre opløsningsmidler

Hvad er pulverlakering egentlig?

Pulverlakering er, som navnet hentyder, lakering med pulver. Der findes ikke kun en måde at lave pulverlakering på – alt afhænger af det pågældende emne. Størrelsen, farver osv. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i det – eller ihvertfald får hjælp af en professionel.

Det foregår i grove træk sådan, at det, der skal lakeres først bliver forbehandlet. Forbehandlingen afhænger af, hvilket materiale der er tale om. Når det er tørret efter forbehandlingen, bliver pulverlakeringen sprøjtet/lagt på – alt efter hvilken størrelse der er tale om. Der er tale om en effekt, som kan sammenligne med magnet effekten, og pulveret vil derfor sætte sig helt tæt op af overfladen.

I slutningen af processen opvarmes den lakerede genstand helt op til 180 grader. Her skabes det færdige resultat ved at pulveret flyder sammen og danner en helt ensartet og flot overflade.

Sådan kommer du i gang med pulverlakering

Det kan være svært at få lavet en pulverlakering af dine overflader selv, især hvis det er store overflader, eller du aldrig har bestræbt dig med noget lignende eller har noget som helst viden inden for emnet. Du har måske heller ikke det rigtige værktøj, der skal bruges til processen. Der ville det nemmeste være at få en professionel pulverlakering fra et firma, hvor der står kompetente og erfarne medarbejdere klar til at hjælpe. Kontakt dem på linket, og hør hvilke muligheder der er med pulverlakering, og hvordan de bedst kan hjælpe dig med at få det optimale resultat.