Få forholdet tilbage på rette køl med en parterapeut

Er du og din partner et sted i jeres forhold, hvor I måske ikke har nemt ved at kommunikere. Måske snakker I over hinanden eller helt forbi hinanden.

I sådan et tilfælde, er det en god ide at begynde på parterapi. Hvis I leder efter en parterapeut i Viborg, så er I kommet til det rette sted. Nedenfor kan I læse mere om hvad parterapi er, hvad I kan få ud af det, og hvordan I vælger den rigtige terapeut i Viborg.

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi handler om jeres forhold, og hvordan det kan styrkes, så I begge føler, at I høres, forstås og får jeres behov mødt i forholdet. Dette sker ofte gennem samtaler med en terapeut, hvor I vil snakke om forholdet og mulige kriser.

Gennem terapien, vil I tilegne jer:

  • Resurser, der kan bruges i hverdagen
  • Et mere forstående perspektiv overfor din partners synsvinkel
  • Muligheden for at skabe en dybere relation

At have brug for parterapi betyder ikke, at forholdet er dårligt

Mange tror at, hvis man har brug for parterapi, så betyder det, at parforholdet ikke fungerer eller vil holde i længden. Dette er dog ikke rigtigt.

Parterapi handler om at skabe bedre kommunikation og forståelse, hvilket alle parforhold kan have gavn af, da vi alle går og basker med vores egne problemer, som oftest spilder ind over et parforhold.

Sådan vælger I den rigtige parterapeut

Når I skal vælge en terapeut, så er det vigtigt, at I finder én som I begge kan lide. Dette betyder, at I:

  • Begge føler jer forstået af terapeuten og er trygge ved at snakke med dem
  • Føler terapeuten arbejder på en måde, der passer jer begge
  • Finder én, som specialiserer sig indenfor parterapi angående samlevere

Det er også vigtigt, at I begge er villige til at være åbne og sårbare, når I deltager i parterapi. I skal være klar på, at det kan blive hårdt, og det er derfor vigtigt, at I begge går all-in.

Terapi handler om at styrke forholde – ikke lappe det sammen

Parterapi er ikke et quickfix til alle parforholdets problemer. Som et par, vil I altid støde på små bumps på vejen og skænderier, da I begge stadig er mennesker.

Gennem en parterapeut kan I dog hjælpe jer selv og hinanden på vej. I kan tilegne jer resurser, som vil gøre, at I hurtigere kan løse konflikter og på en måde, hvor begge føler sig forstået.