Fliser til belægning

Haven er et sted, mange bruger tid på at fordybe sig i forskellige ting. Den må gerne være smuk og indbydende.
Fliser kan bruges i mange sammenhænge, og kan give indkørslen eller haven et helt nyt look. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type fliser. Form, mønster og typen af beton eller sten har virkelig noget at sige her. Vi hjælper med at guide dig på vej.

Vælg de rigtige fliser fra start

Det er vigtigt at lave lidt research inden man vælger de fliser, der gerne skal ligge i haven eller indkørslen i mange år.

Davidsen Tømmerhandel har et bredt udvalg af fliser og kan hjælpe dig, med at vælge de rette.

 

Selvom mange forbinder fliser med grå betonklodser, kan de have mange farver og overflader. Det kan give forskellige udtryk.
Fliser kommer i flere typer materiale, blandt andet granit, beton eller natursten. De har hver især deres fordele, hvor eksempelvis granit er ret hårdfør og natursten er skabt af naturen og kan give en mosaikeffekt. Beton har dog den fordel at de ofte er støbte og derfor har samme form, så de er nemme at lægge. Fliser kan fås i alle mulige forskellige former, så kun kreativiteten sætter grænser.
Der er mulighed for at få fliser med græsarmering, hvilket giver græs mulighed for at vokse igennem. Disse er gode til indkørsler, hvor man ønsker lidt grønt, uden at bilen kører fast.

 

Tips til at lægge fliser

Husk at bestille lidt flere fliser, end du måske tænker, du har brug for. Fliserne kan revne og eller gå i stykker på mange måder. Derfor er det en god idé at have flere i baghånden, hvis uheldet skulle være ude.
Først skal du selvfølgelig måde ud hvor stort området er. Herefter kan du bestille fliser efter deres mål.
Der skal graves lidt ned i jorden, for at skabe det bedste underlag. Tryk jorden sammen med en stamper, for at få det fladeste underlag. Så kan du lægge grus på, så der kommer mindre ukrudt og fliserne ligger bedre. Dette grus fejes også ofte mellem fliserne, når belægningen er færdig.
En plan overflade er at foretrække, og her kan et vaterpas hjælpe. En snor i en pind, der er hamret i jorden, kan hjælpe med at lave lige linjer.
Sæt flisekanten mod forrige flise. Så slipper du for fuger mellem fliserne.