Fordelene ved at købe en el ladcykel

Vi danskere er kendt som et meget aktivt folk rundt om i verden. Dette skyldes blandt andet at der er så mange af os der vælger at tage cyklen i stedet for bilen når vi skal noget. Rigtig mange danskere i de større byer kan sagtens nøjes med en cykel som deres eneste transportmiddel. Dette skyldes blandt andet at infrastrukturen i disse byer er specielt designet med henblik på at tage hensyn til cyklister. Gode muligheder for cykelparkering, specielle lyskryds for cyklister samt kilometervis af cykelstier er alt sammen med til at gøre det så let at være cyklist som overhovedet muligt.

De danske cyklister cykler ofte gerne i al slags vejr – selv i regn- og snevejr – og for mange skal vinden være utroligt hård før de lader cyklen stå derhjemme. På trods af at mange danskere velvilligt trodser både vind og vejr samt hårde stejle bakker når de skal ud at cykle, er der alligevel mange der indrømmer at det ofte kan være hårdt, specielt hvis man har en tung ladcykel eller lignende. Af den grund kan det for mange være en god ide at investere i en cykel med elmotor. En el ladcykel kan gøre en verden til forskel når man skal cykle i modvind eller op ad bakke, og er ofte med til at gøre livet betydeligt lettere for brugeren.

 

En el ladcykel gør livet meget nemmere

Hvis man er vant til at cykle rundt på en ladcykel er man helt sikkert også klar over hvor tung sådan en cykel kan være. Grunden til at en ladcykel er så meget tungere end en almindelig cykel, er dels at selve ladet vejer en del, og dels at cyklen skal være bygget til at kunne bære både ladet og det der skal være på ladet. På grund af at den er så tung, kan det ofte være utroligt hårdt at cykle op ad bakker eller i modvind med en almindelig ladcykel. Af den grund kan en el ladcykel i mange tilfælde være en meget bedre løsning.

Rigtig mange af de danskere der cykler på ladcykler bruger ofte ladet på cyklen til siddepladser til deres børn. Med børn på ladet er ladcyklen endnu tungere, hvilket gør det endnu sværere og hårdere at komme op ad de stejle bakker. Hvis man vil slippe for det hårde benarbejde og samtidigt generelt set komme hurtigere frem, bør man overveje at udskifte sin almindelige ladcykel med en el ladcykel. En el ladcykel har nemlig de helt samme muligheder for transport af børn, indkøbsvarer og andet gods som en almindelig ladcykel har.

 

Batteriet i en el ladcykel

Med en el ladcykel er man sikret at man let og hurtigt kan komme frem til sin destination, uanset hvor bakket terrænet er eller hvor meget det regner og blæser. Det eneste man behøver at tage hensyn til med en el ladcykel er hvor meget strøm batteriet har. Heldigvis er udviklingen af batterier i dag nået så langt, at det som regel på en el ladcykel er muligt at køre helt op til 50 kilometer før man behøver at lade batteriet op. Dette tal afhænger naturligvis af hvor meget vægt ladet udsættes for samt hvor mange bakker man skal op ad.

Batteriet i en el ladcykel er utroligt langtidsholdbart og kan oplades fuldkomment på blot 4-5 timer. Dette er enormt praktisk, da man med fordel kan sætte batteriet til at oplade mens man er på arbejde, hvorefter det er fuldt opladt når man skal bruge det igen. Opladeren er lavet således at den automatisk stopper med at oplade når batteriet er fuldt opladt, hvilket betyder man ikke behøver at gå ud og slå opladeren fra i løbet af dagen.