En god loftisolering er afgørende for varmeregningen

Der er mange der ikke anerkender vigtigheden af en god loftisolering. Der er måske mange der ikke ved hvor vigtigt det er at sørge for at vedligeholde og renovere på loftisoleringen, fordi de ikke ved hvor meget skade det kan gøre hvis loftet ikke er ordentligt isoleret.

Først og fremmest kan det gøre en kæmpe stor forskel på varmeregningen, hvis man sørger for at loftet er godt isoleret.

Varmen stiger opad, det ved de fleste, og hvis varmen bare fiser ud igennem loftet, fordi isoleringen ikke længere virker optimalt, så skal man pludselig varme huset meget op, før man kan mærke at det virker. Man kan spare tusindevis af kroner på varme, hvis bare loftet er tæt, og kan holde godt på varmen. Hvis man har en høj varmeregning, er det en god ide at få kigget på loftet, hvis isoleringen af loftet er skyld i det store varmeforbrug, er det alle pengene værd at sørge for at få genisoleret loftet.

Husets levetid afhænger blandt andet af dets loftisolering

Det er ikke kun varmen indenfor som loftet har en indvirkning på. Husets tag er med til at fange vand og fugt, så det ikke kommer ind i husets vægge. Det er dog svært helt at undgå fugt på loftet, hvis man har sådan et, og derfor er det vigtigt at det er godt isoleret, så der ikke kommer fugt videre ned i huset. Det kan være meget dyrt i renovering, hvis der pludselig er kommet fugt ind i vægge eller i loftet, og det er vigtigt at få gjort noget ved, da det ellers kan udvikle sig til skimmelsvamp, hvilket kan ødelægge hele ens hus.

Et hus der har eller har haft skimmelsvamp, mister rigtig meget af dens værdi, og den mister også flere år af dens levetid, fordi huset simpelthen ikke har været så godt beskyttet som det skulle have været i mange år. Lofter kan være isoleret på forskellige måder, og det er vigtigt at man sætter sig ind i, hvordan ens loft er isoleret, og hvor ofte det skal skiftes eller renoveres. Isolering holder som regel ikke en hel levetid, og skal derfor skiftes under vejs.

 

Få professionel til din loftisolering

Hvis man ikke helt ved hvordan man skal gøre det mest optimalt, og hvis man ikke har den store forstand på loftisolering, er det en meget god ide at få professionel hjælp til dette. Det er vigtigt at man sørger for at isoleringen bliver lavet helt som den skal, da det ellers kan have dyre konsekvenser for hele husets værdi. Hvis man ikke ved om loftet trænger til at blive renoveret, kan man altid bestille en professionel til at komme ud og undersøge dette. Der er ingen grund til at begynde at af-isolere et loft, hvis det sagtens kan holde flere år endnu. En professionel er også godt inde i, hvilke metoder der er de bedste til netop ens hus, og de kan udføre de nyeste og mest effektive metoder.