Guide: Sådan kommer du sikkert gennem datingjunglen

Kærlighed er for mange mennesker noget, der efterstræbes på ligefod med en god og givende karriere og et godt helbred. Med andre ord anses det for størstedelen af danskerne som en nødvendig hjørnesten for et godt og berigende liv. De seneste år har flere og flere kastet sig ud i den store verden af online dating, men det kan være en uoverskuelig størrelse, hvis det er første gang man begiver sig ud på markedet i den virtuelle verden. Her finder du en guide til, hvordan du finder den eneste ene, hvor du skal lede og hvad du kan gøre, for at øge dine egne chancer for at finde en at dele livets glæder med.

Først og fremmest bør du gøre klart for dig selv, hvad det er du leder efter – Er det et fast forhold, der på sigt ender med de klassiske villa og volvo, eller er det mere et forhold, der egner sig til weekenden eller når muligheden ellers byder sig? I dating er er selvfølgelig ingen facit for, hvad man kan eller må lede efter, men når du har gjort dine egne behov klar for dig selv, er det også nemmere at klarlægge dem for andre, der også har begivet sig ud i online dating og måske endda leder efter præcist det samme som dig.

 

Her er ligeledes et par gode råd at starte ud med, som gør sig gældende uanset hvor du vælger at date:

 

  • Vær altid ærlig om dine intentioner og forventninger på din dating profil
  • Brug altid et nyere og vellignende billede på din profil
  • Vær ikke bange for at skrive først til personer, der måtte have fanget din opmærksomhed

Find det rigtige sted

På internettet bugner det af forskellige hjemmesider, der tilbyder dating på internettet. Der er selvfølgelig et vælg af gægnse datingsider, som henvender sig til alle, men er du som foreslået overstående mere præcis i din søgen, eller tilhører du selv en form for social niche, så er der også muligheder for at date en, der er ligesom dig. Der findes dating sider til folk i bestemte aldersgrupper, med specielle uddannelser eller som arbejder i et bestemt felt. Til sidstnævnte er der den velkendte farmer dating, hvor du specifikt kan søge efter landmænd, som mangler en at dele livet med eller hvis du selv er landman kan du finde en kvinde eller anden mand, der ville elske livet på landet. Det samme gør sig gældende, hvis du kun ønsker at date en akademiker eller finde en partner, der går på arbejde i lyseblå skjorte og tjener syv cifre om året.

Når du har gjort dine behov og ønsker klare for dig selv, kan du også finde den rigtige side. På datingpilot.dk kan du se en samlet oversigt over de danske muligheder for online dating. Her er de forskellige dating sider sammenlignet på karakter, som er baseret på brugervenlighed, brugeroplevelsen, pris samt meget mere. Du kan ligeledes se specifikke alderskrav for den enkelte dating side, samt hvor mange aktive medlemmer hver enkel side har. Du skal være opmærksom på, at mange dating sider kræver, at du betaler abonnement for at benytte tjenesten. Dog er der ofte en gratis opstartsperiode, hvor du kan teste, om dating siden er noget for dig, inden du kaster hele din opsparing efter det. Det giver dig god mulighed for at prøve nogle forskellige muligheder.