Husk bileftersynet til bilen

Hvert år er det en god ide at få bilen til et eftersyn således, at mekanikkerne kan tjekke at alt er som det skal være. Bremser bliver f.eks. hurtigt slidt på en bil og for sikkerhedens skyld skal dette gerne tjekkes årligt. Det er meget varieret hvad et bileftersyn koster – for nogen er det med i en pakkeløsning i deres serviceaftale, imens andre blot booker en tid, når tiden er inde. Hvis du gerne vil vide mere om bileftersyn, så kan du læse mere om det på http://www.nbcbiler.dk/vaerksted/serviceeftersyn/.

Værd at vide om bileftersyn:

Som tommelfingerregel anbefaler mekanikkerne, at biler bliver synet en gang om året. I nogle tilfælde kan det godt gå at der går to år imellem eftersynene. Det afhænger meget af hvor gammel bilen er. Når bilen kommer til eftersyn er der nogle specifikke ting, som mekanikkerne ser efter. I Hillerød og Nordsjælland lægges der vægt på:

  • Bremser
  • Dæktryk og dæk
  • Lygter og dermed lys
  • Diverse knapper
  • Sikkerhed, herunder airbag og sikkerhedsseler

 

Som bilejer er det vigtigt, at du overholder de serviceaftaler, som du har indgået. På denne måde opretholder du din bilgaranti og kan dermed bibeholde de fordele, der nu følger med. Samtidig er står du i en mere sikker position, hvis du på et tidspunkt overvejer at sælge bilen videre til en anden. Hvis du har børn med i bilen er det endnu en god grund til, at huske serviceeftersynet, da sikkerheden vægter meget i forhold til hvis der skulle ske en ulykke.

Grunde til hvorfor du skal have en serviceaftale:

Som bilejer kan det godt betale sig at have en serviceaftale på bilen, hvis bilen er helt ny eller er meget dyr. På denne måde sikrer man sig, at bilen kan blive lavet af kyndige og professionelle mekanikere, hvis uheldet skulle være ude. Som tommelfingerregel plejer man at sige, at hvis bilen er mere end 8 år gammel og ikke er udstyret med diverse udstyr, så kan det ikke svare sig at indgå en serviceaftale. Som bilejer skal man huske, at en bil bliver slidt med årene og især når den hyppigt bliver brugt. Dette indebærer, at en bil skal vedligeholdes og dette kan løses ved at indgå en serviceaftale.

 

Der er mange fordele ved at indgå en serviceaftale. Udover at være på den sikre side, så ved man med sikkerhed at det er kvalificerede folk, der laver tjekket på bilen. Samtidig kan mekanikerne fikse bilens udstyr, da de er opdateret på, hvordan biludstyr fungerer.