Husk: når du køber badmintonsko

Når man skal anskaffe sig nogle nye og gode badmintonsko, så er der nogle særlige ting du skal overveje.

 

Først, din sko skal sidde rigtig

Pasformen er såmen super betydningsfuld. Her taler man typisk om to forskellige pasformer, en smal og en normal. De fleste spillere har en tendens til at mene de er udstyret med en bred fod og de i denne henseende bør have en bred sko til badminton, men faktisk er det overflødigt at bekymre sig så meget om brede fødder, jeg vil egentlig våge den påstand at langt de fleste der mener de er udstyret med en bred fod i virkeligheden har en almindelig fod. Når man har brede fødder vil en sko blot give efter og forme sig efter ens fødder, så det er ikke et så stort problem. Der hvor der kommer et problem er når man som badmintonspiller har en smal fod. På grund af den store del af løb fra side til side her skal skoen helst skal sidde tæt til og derfor er det vigtigt at man ikke kan glide rundt i den. Derfor når man har smalle fødder er det meget vigtigt at man vælger en badmintonsko der er udstyret med en smal pasform, ellers vil man have stor mulighed for at vrikke over og man vil blive sløv når man spiller, da fødderne vil skøjte fra side til side inde i skoen.

 

Der er mange mærker

Udover at din badmintonsko skal sidde rigtig, så er det helt vildt vigtigt at man finder den rigtige sko derudover, at den indeholder de rigtige kvaliteter. Der er mange mærker på markedet, og derfor er der på Dagens marked for badmintonsko er domineret af 5 betydningsfulde fabrikanter, hvor to mærker er rene skoproducenter, som ikke laver badmintonketcher, tasker, grip, tøj og andet udstyr til sporten. Disse fabrikanter har gennem de sidste par år frembragt både udendørssko og indendørssko til forskellige sportsgrene, og har desuden tilføjet badmintonsko til deres udvalg. Denne proces påtvinger de almene badmintonfabrikanter til at være betydelig skarp når der skal fremstilles nyt fodtøj til badmintonsporten.

 

Nye spillere på markedet

Som tidligere nævnt, så er der kommet nye spillere på markedet, det er dem der tidligere har lavet fodtøj til andre former for sport, og nu kan anvendes deres tidligere udviklet teknologi i badmintonsko. Det er særligt Mizuno og Asics der begge er japanske mærker, der er kommet ind på markedet.

En ny konkurrent på markedet er japanske Mizuno der har deres historie i stort set alle sportstyper end badminton, og derfor koncentrer de betydeligt mere på ketchersport frem for holdsportsgrene, og det klarlægges i de nye arter for sko, der udkommer fra dem. Mizuno har de forhenværende år flirtet lidt med tennis og badminton, dog uden vise noget, der har været særligt til disse sportsgrene. Derfor har de langt om længe produceret et dækkende produktområde til ketchersport. Vigtigt skal det siges at flere af de sko, som fabrikeres til holdsport nemt kan bruges til badminton. En anden ny udbyder på markedet er der det betydelige skoproducent Asics, der gennem de sidste flere år har lavet sko til alle sportsgrene med undtagelse af badminton. De er begyndt på det og har efterhånden påvist deres værd på den verdens marked for badmintonsko. Adskillelige talentfulde danske udøvere benytter pt Asics’ badmintonsko, og det er af mange årsager. Mange af de teknologier der bruges i flere andre Asics sko er af denne årsag blevet tilført badmintonsko, og derfor har de kunnet at fremstille et sortiment af badmintonsko, som giver stødabsorbering, og samtidig yder støtte ved retningsskift. Den bedst solgte badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, der har været brugt af flere store stjerner i gennem tiden, for eksempel Jan Ø. Efterhånden som flere anvender Asics badmintonsko har de også produceret flere anderledes varianter til badmintonsporten.