Hvad er en el cigaret?

Du har sikkert bemærket, at de tobaksfyldte smøger er blevet langt færre i gadebilledet og langt de fleste steder, er de blevet erstattet af dampende kopier. El cigaretten, altså en elektronisk cigaret, har for alvor gjort sit indtog i det danske gadebillede og de små hjem rundt omkring – Og det er med rigtig god grund, på trods af, at den første prototype af den dampende placebo ramte markedet helt tilbage i 1963. Med den stigende fokus på helse og personlig sundhed, har el cigaretten dog atter gjort sit indtog og denne gang for at blive.

 

Ikke nok med, at el cigaretter erstatter vanen af at ryge på tobak, som er en svær vane at afvænne sig fra, så indebærer rygning på en elektronisk cigaret heller ikke de samme sundhedsrisikoer som en almindelig cigaret gør. Du slipper derfor for alle de farlige bivirkninger, som du vil opleve ved at ryge reel tobak. Samtidigt generer du heller ikke dine omgivelser med den skadelige røg og udsætter dermed ingen andre for passiv rygning. Det betyder samtidigt, at du som ryger af en elektronisk cigaret heller ikke er omfattet af de traditionelle og meget omdiskuterede rygeregler.

Hvordan fungerer en el cigaret?

 

Hos Ezee forhandler vi elektroniske cigaretter der ikke alene af funktion, men tilmed af design, minder om en traditionel cigaret. Med fokus ned til mindste detalje, eksempelvis en lysende LED i spidsen når du tager et sug, forsøger vi at genskabe følelsen af at ryge tobak men uden de mange ulemper. En elektronisk cigaret kører på væske, som kommer i mange forskellige smagsvarianter. Du kan dermed personliggør din rygeoplevelse alt efter behov og humør. Væskerne kommer samtidigt med forskellige grade af nikotin, så du kan imødekomme din rygetrang eller løbende trappe ned og holde øje med, hvor meget nikotin du suger indenbords gennem el cigaretten.

 

Vores el cigaretter er som sagt opbygget som en traditionel cigaret, men den køre på batterier. Tættest på dig finder du et mundstykke, der simulerer filteret fra en almindelig cigaret. Det er ligeledes i filteret nikotinvæsken findes. I mundstykket bliver væsken og nikotinen til den damp, som indsættes i atomizeren, der opvarmer væsken, til damp. Dampen er ikke skadelig som de giftige tilsætningsstoffer fra en traditionel cigaret. Det er blandt andet en af årsagerne til, at den elektroniske udgave har vundet så stort indpas. Dampen misfarver heller ikke dine tænder eller din bolig, ligesom du heller ikke behøver bekymre dig om den berygtede rygerånde efter en smøg.

 

Du kan læse meget mere om el cigaretter og hvorledes det teknisk set er stykket sammen på https://www.ezee-e.dk/el-cigaret/.

Hvordan ved jeg, om el cigaretter er noget for mig?

 

Idet den elektroniske cigaret kører på batterier, skal du ikke tænke på andet, end at lade din cigaret op. Du er ikke afhængig af at have en lighter på lommen og behøver derfor ikke gå tiggergang i rygerskuet, når trangen til en smøg melder sig i tide eller utide.

 

Så hvordan ved du, om en el cigaret er noget for dig? Det er den sandsynligvis hvis du ønsker at nedtrappe din rygning, men synes, at det er uoverskueligt eller grænseoverskridende at droppe den helt. Måske ønsker du stadig at være en social ryger. Samtidigt genskabes det velkendte hiv i halsen, som når du ryger en traditionel cigaret. Den elektroniske udgave er derfor optimal for dig, der ønsker et sundere alternativ til dine gamle vaner.

Med andre ord er der ingen undskyldning for ikke at vælge det sundere alternativ og overgå til elektroniske cigaretter allerede i dag – For din egen og dit helbreds skyld, men også for dine medmennesker og miljøets skyld.