Inspiration til børneaktiviteter

Hvad kan man egentlig lave med et lille barn? Findes der nogle gode produkter, som du ikke har opdaget? Hvad skal jeg købe til mit barnebarn? Hvilke aktiviteter stimulerer udviklingen hos et barn? Der er mange gode spørgsmål knyttet til mulige aktiviteter for småbørn. Herunder kan du læse lidt om hvad der er sjovt og sundt for små børn at lave.

  • Udendørs aktiviter. Tager du et barn med ud i naturen, er det som om det hele kommer af sig selv. Barnets naturlige nysgerrighed og energi fordrer, at barnet selv begynder at lege og udforske de omgivelser i befinder jer i. Om i er på stranden en dejlig sommerdag, eller i skoven det smukke efterår, så er der masser af sjove lege og natur at udforske. Men der er også nogle lege som du kan opfordre dit barn til og som i kan lave sammen.
  • Samle kastanjer og nedfaldne blade. En god klassiker er at samle kastanjer, tage dem med hjem og lave figurer af dem ved hjælp af tændstikker. Man kan også samle blade der er faldet af træerne og tage dem med hjem for at tegne og skrive på dem.
  • Lave sandslotte. Er i på stranden om sommeren, er det en god ide at tage nogle spande og skovle med, så barnet kan bygge figurer ved hjælp af fugtigt sand. Mangler i plastikspande, kan man tage nogle plastikskåle med fra køkkenet i forskellige størrelser samt store plastikskeer.
  • Indendørs aktiviteter. Når man er inden døre med et barn, kan det være lidt mere udfordrende at aktivere barnet. Livet indenfor indbyder ikke til udforskning og leg på samme måde som naturen, og ofte er der flere restriktioner for barnet indendørs, hvorfor de også holder sig mere tilbage med at eksperimentere og udforske. Derfor kan barnet have brug for hjælp til at lege. Selvfølgelig er det også sjovt og givende at lege med sit barn, det, at man laver noget sammen, er selvfølgelig også en vigtig årsag til at kende nogle aktiviteter som man kan lave med sit barn indendørs.
  • Sansegynger er populære og med god grund. Sansegyngen (se her) er et indbydende installation i hjemmet, som kun er til og for barnet. I gyngen kan barnet lege, og slappe af, alt efter behov og lyst. Den gyngende fornemmelse elsker børn, og den har da også en god effekt på barnets udvikling af balance og rumsans. Sansegynger fås med forskellig udstyr der kan gøre det endnu sjovere for barnet at lege i gyngen.
  • Kant til sansegynge. Med en kant til sansegyngen kan gyngen både blive mere sikker og sjovere. Den bliver mere sikker og tryg, fordi den varme pudeagtige kant giver støtte som barnet kan ligge sig op af. Den gør også gyngen sjovere, fordi det bliver nemmere for barnet at gemme sig, og finde på historier om gyngen. Med kanten kan gyngen forvandles i barnets fantasi til et skib, et hus, en hule og meget mere – grænserne sættes kun af fantasien.