Katteforsikring – er det nødvendigt?

Er du på vej ud for at købe en kat, eller måske har du allerede fået en med hjem og er blevet helt vildt glad for det lille kræ. Så er det værd lige at overveje, at du skal have købt en katteforsikring til din kat.

 

Du kan læse meget mere om forsikring til dyrene her: https://forsikring3tilbud.dk/forsikringer/dyreforsikring/

 

En forsikring kan have forskellige fordele, ligesom hvis du har købt en ny bolig og vil forsikre både den og de møbler, der står i huset. Eller at du har en forsikring til dig selv, når du for eksempel skal ud og rejse.

Hvilken type kat har du købt?

Når du skal vurdere, hvorvidt en katteforsikring er nødvendigt, så kig på, hvilken type kat du har købt. Er det et gadekryds, som du har givet 100 kroner for, fordi naboens kat har fået killinger? Eller har du investeret mange tusinde kroner i en racekat?

 

Ligesom med dine møbler kan du jo overveje, om det er en type kat, som nogen har lyst til at stjæle for eksempel. Det kunne være tilfældet med racekatten. Og så skal du overveje, om børnene for eksempel er meget forelskede i katten, og de ville blive kede af det, hvis den bliver syg.

 

Hvis det sidste er tilfældet, så kan det måske godt betale sig med en katteforsikring, så du kan få den opereret, hvis den eksempelvis har brækket benet eller bliver syg. Har I knyttet jer meget til katten, så er det nemlig ikke bare at gå ud og købe en ny, men derimod kan det betale sig at forsikre den, så den kan blive rask.

Det indeholder en typisk katteforsikring

Der findes mange typer af forsikringer til katten derude, og for dig som katteejer kan det måske være svært at navigere i. Men spørg gerne din dyrelæge, som kan guide dig til, hvad der passer til dig og din kat.

 

En typisk og meget basis katteforsikring indeholder ofte:

 

  • Sygdom og ulykke

Hvis din kat bliver syg eller f.eks. brækker benet

  • Tandbehandling

Hvis katten skal have ordnet tænder, f.eks. har knækket en tand eller lignende

  • Tilskud til medicin

Hvis din kat bliver syg og har brug for medicin. Det kunne f.eks. være at den er blevet allergisk over for noget.

  • Genoptræning

Efter en ulykke eller sygdom

  • Besøg hos lægen udenfor lukketid

Hvis din kat netop kommer ud for en ulykke og skal behandles akut, kan du få din kat opereret eller lappet sammen.

 

Ofte har de fleste katteforskringer mulighed for, at man kan tilkøbe forskellige ydelser til. Det kunne eksempelvis være, hvis I rejser meget, at katten også kan få en rejseforsikring. Eller hvis I skal have den passet, så kan I også få det billigt igennem forsikringen.

 

Alt i alt er der mange muligheder for at finde en billig forsikring, som dækker mange ting, uanset hvilken type eller race af kat I har anskaffet jer. Og med de mange udgifter der kan være omkring et kæledyr, kan det godt betale sig med en katteforsikring.