Sådan får du dit eget unikke tryk på T-shirt

Uanset om det er til et yderst vigtigt businessforetagende, eller blot lidt morsom merchandise for den lokale gymnastikforening, er der få ting der er lige så sjove og unikke en del af klædeskabet, som en T-shirt med selvvalgt tryk på forsiden.

Det eneste problem med at få en trykt T-shirt lavet er egentligt at finde ud af hvordan man får den lavet, og hvad man som køber bør være opmærksom på, inden der indgås en aftale med leverandøren.


Tryk på T-shirt, hvor og hvordan?

Hvor meget man end kunne ønske at trykte T-shirts kunne købes hvor som helst, kræves der lidt mere avanceret udstyr, end det de fleste tøjbutikker har liggende på lageret. Den simpleste måde at få trykt en T-shirt, er derfor at bestille den på nettet – især hvis der skal laves et større antal.
Tjek altid leverandørens referencer, inden du giver dig i kast med tanker om bestilling og priser.


Direkte tryk, silketryk eller screen printing?


Det lyder muligvis som om der her er tale om forskellige typer tryk, men disse titler er lidt misvisende. Mange onlineshops blærer sig med at have den ene type tryk, frem for de to andre, men sandheden er at alle disse 3 typer er samme trykform.

Navnet silketryk stammer fra den originale kinesiske trykform, der i dag er blevet videreudviklet fra tryk i silkefibre, til en moderniseret trykramme med nylonvæv.

Uanset hvilket navn der anvendes, anbefales det at søge tekstiltrykkere, der anvender netop denne metode. Farverne påføres en af gangen, direkte ned på T-shirten, og bindes til stoffets fibre. Dette skaber det bedste billede, og holder længere end andre trykmetoder.

Husk indholdet!


Tjek altid om vedkommende der producerer dine ønskede T-shirts anvender “miljøvenlige” farver, da du ellers risikerer at der er små mængder phtalater, bly og PVC i trykmaterialet. De sikreste tekstiltrykkere anvender æblesyre frem for skrappe kemikalier, hvilket er ønskeligt
Kilde: https://www.unicornsp.dk/