Sådan finder du finansiering på Bornholm

Hvis du går man en masser tanker og drømme om ting, som du rigtig gerne kunne tænke dig at starte på, så er det på tide, at du begynder at gå i gang. Hvis man ikke lige har penge på nuværende tidspunkt, så er det nødvendigvis ikke et problem, da man sagtens kan finde finansiering på Bornholm. Hos kapital4you har man nemlig rig mulighed for at få hjælp til finansiering, hvis man starter et helt nyt projekt op, hvor man godt kunne bruge noget økonomisk støtte. Så kan man starte godt ud og undersøge sine muligheder yderligere.

Prøv dig frem med crowdfunding

En af de første ting man kan prøve sig frem med, hvis man har brug for penge til et projekt, det er netop crowdfunding. Det er koncept, hvor man er afhængig af, at andre vælger at donere deres penge til en. Man kan vælge den helt klassiske form for crowdfunding, hvor det bare er udelukkende baseret på donation, ligesom hvis det var en indsamling. Så er der også rewardbaseret crowdfunding, hvor man selv udbyder noget som f.eks. en bog. Man kan også prøve lånebaseret crowdfunding, hvor man egentlig bare låne penge at folk, der er interesserede i ens projekt. Til sidst er der aktiebaseret crowdfunding, hvor folk har muligheden for at investere i virksomheden med aktier.

Mulighed for brug for fonde

Derudover kan man også prøve sig frem ved brug af forskellige fonde. Der er nemlig mange forskellige fonde rundt omkring i Danmark, hvor man så har muligheden for at søge dem, så man kan få et tilskuds til sit projekt. Der er mange forskellige slags fonde, så det er ikke sikkert, at alle passer lige præcis på ens projekt. Der kan nemlig være en fond, hvor man skal skabe vækst og arbejdspladser. Så hvis man ikke gør det, så får man nok ikke støtte fra den fond. Man skal altid være opmærksom på, hvilke kriterier der er.

Få dig en Business Angel

Til sidst kan man undersøge muligheden for at benytte sig af det, som man kalder for en ’business angel’. Det er nemlig en privat investor, der hjælper til i selveste firmaet, der hvor man ikke selv har så meget erfaring. De kan nemlig hjælpe med ting som erfaring, netværk og selvfølgelig penge til projektet. Hvis man er helt ny i forretningsverdenen, så kan det være en meget stor fordel, hvis man får sig en business angel. Det er nemlig oftest en erfaren businessmand, man har med at gøre i sådanne situationer.

Hvad er så bedst?

Når der er så mange ting at vælge imellem, så skal man også selv vælge, hvad man egentlig helst gerne vil have. Det er ikke sikkert, at der er et decideret svar på, hvad der rent faktisk er bedst at benytte sig af. Det kommer meget an på, hvordan man gerne vil håndtere projektet. Hvis man gerne vil klare det hele alene og kun have økonomisk hjælp, så bør man nok benytte sig af crowdfunding eller fonde. Hvis man derimod er meget ny og har brug for hjælp, så er det oplagt at vælge en business angel, der kan hjælpe en på rette vej. Man skal vælge det, som man selv helst vil have.