Stok paraply i bedste kvalitet finder du hos Paraplybutik

Vi kender alle eventyr fra H. C Andersen. Han var en mand der var forud for sin egen tid. Se bare den moderne Ole Lukøje hvad han fortæller i sit nye eventyr.

Jeg elsker at flyve rundt om natten, til denne flyvning skal jeg bruge en stærk og stor paraply. Man kommer ikke til skade med en god stor stok paraply af en god kvalitet fortæller Ole Lukøje: Jeg køber altid stok paraplyer hos Paraplybutik – for de er langt de bedste. Han folder en flot stok paraply ud med et enkelt klik på en knap og fortæller lidt mere. Se bare her – den automatiske stav svigter ikke. Se det flotte metalskaft, ja selv plastikspidserne har man fået til at matche med de andre farver. Og det krogede greb sikrer, at jeg kan holde godt fat i den. Den har en dobbelt lagdelt skærm i polyester og den lukkes med en velcro-lås. Jeg kan kun anbefale stok paraplyen til det, den skal anvendes til; den er god i både regn og stærk sol. Men jeg kan mere med den, end andre kan, og det er alle de mange forældre enormt glade for. Nu er der pludselig plads til at råhygge igen efter at poderne er lagt i seng. Ole smiler, mens han siger, nå jeg må videre. Jeg har en meget urolig dreng ovre i Vimmelskaftet nr. 13.

 

 

Bredt udvalg af paraply både til børn og voksne.

Til moderens store overraskelse åbner Ole et vindue og stiller sig op i karmen. Med noget nær en sand dødsforagt kaster har sig med den fuldt udslåede stok paraply ud fra femte sal og flyver ud i natten som en anden Mary Poppins.Dagen efter åbner moren for TV avisen, og nu kan hun høre, at flere flyselskaber er bange for, at den flyvende stok paraply og dens aerodynamik kan bruges af alle. Det er næsten som den gang, da Forfatteren, Jonas Hanway (1712-1786) introducerede stok paraplyen i England. Hanway var den første der viste sig offentligt i England med en stok paraply. Og det kan nok være, at dette skabte en del postyr. Engelske ’Gentlemen’ kaldte ofte deres stok paraply en “Hanway.” Men kært barn havde ofte, som set så mange gange før, flere navne. Daniel Defoes roman om Robinson Crusoe, der strandede på en øde ø ledte senere til et møde med den sorte mand, han kaldte ’Fredag’. Han satte ’Fredag’ til at slæbe rundt på en skindstok paraply, så Robinson kunne beskytte sig mod solen. Stok paraplyer blev også kaldt for ‘Robinsoner”. Det var i den tid hvor man kørte med hestevogne. Kuskene så stok paraplyen som en konkurrent, der ville nedbringe indtægterne forbundet med droschekørsel. TV avisen kunne dog fortælle at luftfartsselskaberne intet havde at frygte. Kun Ole Lukøje og Mary Poppins kan flyve med en stok paraply. Snart fandt et klogt hoved ud af, at man kunne hyre Ole Lukøje under lange flyvninger over Atlanten, hvor der kunne opstå et behov for at dysse urolige børn i søvn.

Forældrene er naturligvis begejstrede. I mors CD samling findes der nu masser af musik om Ole Lukøje. Søs Fenger indspillede en version af ’Den lille Ole med Stok paraplyen på CD’en Vuggeviser fra 2007. Selv Kim Larsenkunne ikke stå for sangen. Internationalt var den på Nana Mouskouris repertoire og den verdenskendte danske komiker og pianist Victor Borge indarbejdede den i en komposition bestående af danske folkesange.

H.C. Andersen var fynbo, og du synes måske nok det her er en god jydehistorie. Hvad det også er. Den skal vi længere ud på landet med, det ved vi godt, og det hjælper nok ikke, at vi med den nordjyske komiker Poul Erik krogen bedyrer: Å Så’ Det Ikk’ Engang Løwn – så let slipper vi ikke! Vi kan vidst kun med H.C. Andersen sige, at det er ganske vidst stadig uden det lyder overbevisende. Så vi kan kun afslutte med et ’Snip snap snude – så er den historie ude’. Men har du fået lyst til at tjekke de mange stok paraplyer vi har på lager i alle farver, udformninger og til alle