Tjek din flyvetid hvis du har flyskræk

Hvis du døjer med flyskræk eller bliver syg og dårlig, når du er flyver i fly, så er det en god idé at kende til din flyvetid. Når du kender din flyvetid, har du en klar idé om, hvornår du skal af flyet igen, så behøver du ikke at opsnappe pilotens ord over lyden af flyets motorer. Så ved du præcis, hvor lang tid flyveturen tager. Så kan du klinge dig til det, hvis flyturen bliver turbulent. For at tjekke din flyvetid klik her.

 

Flyskræk

 

Mange mennesker døjer med flyskræk. Oftest hænger det sammen med en angst for at dø og højdefobi. For nogle mennesker er det så slemt, at det afholder dem fra at flyve længere distancer eller at flyve overhovedet. Men der findes mange måder at afværge sin flyskræk. Heriblandt vejrtrækningsøvelser og meditiation på flyet. Du kan også fortælle flystewardesserne, at du har flyskræk, så er de opmærksomme på dig og hjælper dig, hvis du skulle blive dårlig. Hav eventuelt en god bog med ved hånden eller i ørerne, så du kan slappe af med det i tiden, mens flyet er i luften.

 

Hvorfor er det vigtigt at kende sin flyvetid?

Uanset om man har flyskræk eller ej, er det nyttigt at kende sin flyvetid af flere årsager. Når man sidder oppe i luften i flyet, er det dejligt at vide, præcis hvornår man lander. Så kan man tage sig god tid til at læse en bog eller høre et podcast. Men det er altid smart at tjekke ens flyetid hjemmefra, for der er ikke internet, når man først er fløjet. Hvis du for eksempel har bestlit hotel eller taxi ved din destination, så er det vigtigt at kende din flyvetid. Så ved du, hvornår en taxi for eksempel skal holde uden for lufthavnen, eller hvornår du kan blive tjekket ind på dit hotel. Husk at være opmærksom på tidsforskellene.

 

Tag en lur i flyvetiden

 

En anden god idé er at falde i søvn under flyvetiden. Hvis du synes flyveturen er for lang, eller du døjer med flyskræk, kan en lur få flyvetiden til at virke meget kort og let. Hvis du har lydisolerende høretelfoner på under flyveturen, undgår du også at høre motorerne og andre passagerer. Hav også gerne en lille hovedpude eller nakkestøtte med, så du kan sidde behageligt og måske helt glemme, at du sidder i et fly. Hvis du kender din flyvetid, kan du let sætte en alam til, så du vågner, når i skal lande igen. Det bliver ikke meget lettere end det.